Sarajevo: U kontejneru nađena živa beba

Preporučujemo

Posljednji dan prošle godine u kontejneru, u Sarajevu, pronađena je živa beba stara samo nekoliko dana, potvrđeno je iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo (MUP KS-a).

Ovo je “Nezavisnim novinama” potvrdila Suvada Kuldija, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Ona je kazala da  je bebu pronašla policija, te da ne mogu sa sigurnošću potvrditi koliko je stara, odnosno da možda ima nekoliko dana.

“U cijeli slučaj odmah se uključio Centar za socijalni rad, a beba je trenutno na promatranju  na Pedijatriji. Policija  radi na ovom slučaju. Pokušavamo otkriti otkud je dijete, ko ga je ostavio u kontejneru, i  ko su mu roditelji”, kazala je Kuldija.

Ističe da je najvažnije da je beba dobro i da nema posljedica nakon što je ostavljena u kontejneru.

Policija radi na rasvjetljavanju ovog slučaja, a kako saznajemo, još uvijek niko nije uhapšen.

Naime, građani su u nedjelju, 31. decembra oko 18 sati obavijestili policiju da čuju neke čudne zvuke iz kontejnera u Ulici Koševo u Sarajevu.

Pripadnici Druge policijske uprave – Općina Centar, odmah su došli na mjesto dojave da provjere šta se događa.

Bebu je u kontejneru našao policajac, a na glavi je imala kapu i bila je umotana u peškir. I policija i komšije koje su dojavile da čuju čudne zvuke iz kontejnera, bili su šokirani činjenicom da je iz kontejnera izvučena beba.

Iz Pedijatrijske klinike u Sarajevu su kazali da se radi o djevojčici koja nije starija od pet dana, i da je beba potpuno zdrava.

(RTV Glas Drine/Nezavisne)

 

Najnovije

spot_img