Kiša otežava potragu u rijeci za mladićem Esadom Omersoftićem

Preporučujemo

Još nije pronađeno tijelo 18-godišnjeg Esada Omersoftića u rijeci Bosni, a traži se na dijelu od Maglaja do Doboja.

Prema riječima Majde Kovač, portparolke Federalne uprave civilne zaštite, pojedini članovi timova za spašavanje ljudi na vodi i pod vodom, ulazili su u rijeku, plivali na određenim potezima, kako bi se što detaljnije pretražila rijeka.

– Kiša znatno otežava situaciju. Dakle, na terenu su pored naša tri tima za spašavanje na vodi i pod vodom i tri čamca, još i tehnička podrška, medicinska ekipa. Samo naših je 20-ak pripadnika. Pretraživat će se do večernjih sati. Pregledane su i lokacije gdje su se ranije zaustavljali utopljenici. U pripravnosti je i ronilački tim, koji će najvjerovatnije biti angažovan sutra ujutro – rekla nam je Kovač.

U potrazi za nestalim mladićem su i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Maglaj, njih 14 sa posebnom opremom, pripadnici MUP-a ZDK, njihova specijalna jedinica. Zatim, Kantonalna služba civilne zaštite sa čamcem.

Podsjećanja radi, Omersoftić je u noći sa 31. decembra na 1. januar sletio očevim vozilom u rijeku Bosnu. Vozilo je kasnije pronađeno i izvučeno iz rijeke.

Najnovije

spot_img