Samohrani roditelji Tuzlanskog kantona: “Nema razlike, svi smo isti”

Samohrani roditelji Tuzlanskog kantona: “Nema razlike, svi smo isti”

229
0
PODIJELI

Udruženje samohranih roditelja i djece bez jednog ili oba roditelja TK „Nova nada“ organizovali su poetsko večer u Američkom kutku Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš sušić“ Tuzla. Učešće su uzeli i pjesnici iz Hrvatske.

Na poetskoj večeri pod nazivom “Nema razlike, svi smo isti” čitali su svoja djela, razmjenjivali iskustva kada je upitanju samohrano roditeljstvo, te razgovarali o mogućim rješenjima za probleme, sa kojima se svakodnevno susreću samohrani roditelji. Amira Jašarević, Predsjednik Udruženja, istakla je da je društvo potrebno promijeniti „iz korijena“.

“Država treba više olakšica da uvede za samohrane roditelje, koji najčešće jedva sastavljaju kraj s krajem. Često su podstanari, a od svoje plate ne mogu platiti i kiriju i režije te obezbijediti djetetu vrtić, kao ni osnovne uslove za školovanje. Velika olakšica bi im bila kada bi od države dobili pomoć oko plaćanja vrtića za djecu, kazala je Jašarević

Organizaciju ove večeri Udruženju Nova Nada su svojim sredstvima pomogli Mevlida De Los Santos i Džemal Dautović, kao i društveno odgovorna kompanija Dr Gabriels.