Salkić: Borba za BiH se vodi ekonomijom, kulturom i sportom

Preporučujemo

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić smatra da se demokratska borba za BiH u ovom trenutku vodi ekonomijom, kulturom, sportom i drugim oblastima te da je u tome važana bh. dijaspora.

– Da bismo u tome uspjeli moramo ući u proces kreiranja aktivne mreže bosanskohercegovačkih patriota, kako bismo se objedinili u jedinstven front – rekao je Salkić.

Bosanskohercegovačka dijaspora posljednjih godina je, kako je saopćeno iz Salkićevog kabineta, počela investirati u domovinu.

-Sve češće susrećemo firme iz bh. entiteta FBiH koje investiraju u drugi bh. entitet. Za takve aktivnosti planirana je značajna podrška domaćih i međunarodnih institucija i svi zainteresirani za investiranje trebaju im se obratiti za podršku i pomoć – rekao je entitetski potpredsjednik, koji se jučer, u njemačkim gradovima Tuttlingen i Balingen sastao sa građanima BiH.

Na tribinama, održanim u povodu Dana nezavisnosti države BiH, pozvao je bh.građane da svojom snagom i aktivizmom doprinesue jačanju BiH, svako na svoj način.

-Nemojte da čekamo da neko drugi za nas nešto uradi. Uradimo sami, ono što smo u mogućnosti, za državu BiH. Bh. dijaspora je naš najznačajniji resurs. Iskustva koja su stekli naši ljudi u dijaspori sada, kada se BiH približila EU, trebamo primijeniti i prevazići krize u kojima se nalazimo. Uvjeren sam da je došlo pravo vrijeme za pokretanje ovih procesa – kazao je, između ostalog, Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS.

Najnovije

spot_img