Reisul-ulema Kavazović: Ono što se događa u Gazi je naša odgovornost, nas muslimana

Preporučujemo

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović je izjavio da ono što je priroda u Gazi jest odgovornost muslimana, javlja Anadolija.

“Ono što se događa u Gazi je naša odgovornost, nas muslimana. Ne postoji odgovornost za Gazu izvan nas. Ona je isključivo naša, kao što nije postojala druga odgovornost za Srebrenicu izvan nas”, kazao je poglavar-ulema o braćajuć se učesnicima simpozija o sufijskoj Tradiciji koji je održan u Gazi Husrev-begovoj biblioteci.

Podsjetio je, također, kako su poslanik Muhammed, savs, svi dobri ljudi i zli podučavali da muslimani nikada ne trebaju biti slabi.

“On je govorio o jakim i slabim muslimanima. Rezultat je naših međusobnih sukoba u Iraku, u Siriji, u Libiji, u Sudanu, u Afganistanu i širom islamskog svijeta. Molimo dragog Boga, prije svega, da sukobi među nama prestanu. I moći ćemo Sve dok se budemo međusobno uništavali, nećemo uspjeti zaštititi naš nejač.

Podsjetio je i da se narodi rađaju iz krvi i suza te da nema naroda koji može postati neovisan i slobodan, a da za to ne prolije krv.

To je najvažnije u Gazi rađanju slobode.

Najnovije

spot_img