Nogometni savez BiH oglasio se saopštenjem povodom kazne UEFA-e

Preporučujemo

Nogometni savez Bosne i Hercegovine saopćio je da će u skladu sa odlukama Disciplinskog tijela UEFA-e sprovesti zabranu prodaje ulaznica svojim navijačima za narednu gostujuću utakmicu u okviru kvalifikacija za EURO 2024. godine.

Kako su naveli, Nogometni savez neće vršiti prodaju ulaznica navijačima reprezentacije Bosne i Hercegovine za prvu narednu gostujuću utakmicu UEFA takmičenja. Zabrana prodaje ulaznica se odnosi na sljedeću kvalifikacionu utakmicu koju reprezentacija Bosne i Hercegovine igra kao gost protiv Luksemburga u okviru kvalifikacija za EURO, 16. novembra 2023. godine.

Takođe, Nogometni savez BiH će zatvoriti dio tribine na narednoj domaćoj utakmici u kapacitetu više od 3.000 mjesta.

Dio tribina će biti zatvoren na utakmici koju će Bosna i Hercegovina kao domaćin igrati protiv Slovačke u Zenici na Stadionu “Bilino polje”, 19. novembra ove godine. Tribine na ovom stadionu će biti djelimično zatvorene, i to tri sektora na tribini “Jug” (pravac prema tribini “Zapad”) i dva sektora na tribini “Zapad” (pravac prema tribini “Jug”), što ukupno iznosi 3.198 sjedišta, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Najnovije

spot_img