Raspisan konkurs za izbor literarnih radova učenika osnovnih i srednjih škola na temu “Kapetan Hajro, naš osmijeh i naša suza”

Preporučujemo

Na osnovu usvojenog Programa obilježavanja 29. godišnjice smrti Brigadnog generala Hajrudina Mešića, Upravni odbor BZK “Preporod” Teočak u saradnji sa Općinom Teočak, objavio je Konkurs za najbolje literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola tuzlanskog kantona na temu “Kapetan Hajro, naš osmijeh i naša suza”.

Stručni žiri će dodijeliti po tri novčane nagrade za učenike osnovnih i srednjih škola. Prva nagrada je 200 KM, druga nagrada je 100 KM i treća nagrada 50 KM.

Radove dostaviti u zatvorenoj koverti A4 formata, pod šifrom, a unutar zatvorene koverte, u drugoj manjoj koverti upisati (ime i prezime autora, razred i odjeljenje, ime mentora, naziv škole, mjesto, adresu, telefon i e-mail adresu škole). Na poleđini velike koverte naznačiti šifru i označiti da li je učenik srednje ili osnovne škole.

Radove treba dostaviti na adresu: BZK “Preporod” Teočak, Centar bb, 75 414 Teočak, najkasnije do 26. oktobra sa naznakom KONKURS ZA NAJBOLJE LITERARNE RADOVE.

Stručni žiri će odabrati najbolje radove o čemu će nagrađeni i javnost biti blagovremeno obajvešteni.

Dodjela nagrada će se obaviti na svečanoj akademiji, posvećenoj liku i djelu “Kapetana Hajre”, a koja će biti održana 29. oktobra u BKC-u Teočak.

Prispjeli radovi se ne vraćaju.

Za dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti na telefon broj 061-845-252.

Najnovije

spot_img