Milion KM za nedovoljno razvijene, nerazvijene i izrazito nerazvijene općine

Preporučujemo

Na danas održanoj sjednici Vlada je utvrdila Program o finansiranju projekata nedovoljno razvijenih, nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu.

Radi se o raspodjeli 1 milion KM, koje je Vlada Tuzlanskog kantona planirala budžetom TK za podršku projektima ovih općina.

Raspodjela sredstava je izvršena prema kriterijima propisanim Zakonom o podršci nedovoljno razvijenim, nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu, što je uveliko doprinijelo transparentnosti raspodjele predviđenih sredstava.

Od ukupno 1 milion KM Općini Sapna je za rekonstrukciju putne infrastrukture na području Općine predviđeno 267.857,14 KM koliko je određeno i Općini Teočak za ulaganje u privredni razvoj Općine.

Općini Čelić je za asfaltiranje i sanaciju lokalnih puteva programom predviđeno 205.357,14 KM, Općini Kladanj za rekonstrukciju putne infrastrukture je predviđeno 142.857,14 KM, a Općini Doboj Istok je, također za asfaltiranje i rekonstrukciju lokalne putne mreže predviđeno 116.071,44 KM.

je za asfaltiranje i sanaciju lokalnih puteva programom predviđeno 205.357,14 KM, Općini Kladanj za rekonstrukciju putne infrastrukture je predviđeno 142.857,14 KM, a Općini Doboj Istok je, također za asfaltiranje i rekonstrukciju lokalne putne mreže predviđeno 116.071,44 KM.

Najnovije

spot_img