Prva liga TK-a: Pretukli sudiju, pa ga zaključali u svlačionici

Preporučujemo

Derbi susret 21. kola Prve lige Tuzlanskog kantona između OFK Međiđa i NK Trebava prekinut je u 80. minuti pri rezultatu 1:0 za domaći tim.

Razlog prekida je napad na glavnog sudiju Zamira Kurbašića iz Gradačca koji je, prema izvještajima službenih lica sa utakmice, brutalno pretučen.

Potvrđeno je to i u zapsiniku sa utakmice objavljenom u Cometu.

“U 80. minuti desio se incident kada je glavni sudija Zamir Kurbašić dosudio kazneni udarac za gostujuću ekipu. Tom prilikom mu je domaći golman Muhamed Haskić opsovao majku, a glavni sudija mu pokazao crveni karton nakon čega ga je domaći golman udario nogom u predjelu nogu ispod koljena, a osoba koja je imala prsluk na sebi, a nije se nalazila na spisku redara Muhidin Brkić je utrčao u teren zajedno sa još jednom NN osobom i u toj gužvi fizički nasrnuli na glavnog sudiju.”

“Muhidin Brkić ga je udario pesnicom u predjelu stomaka, a zatim nogom u predjelu lica dok je glavni sudija bio na zemlji. Osoba NN ga je udarila pesnicom u predjelu rebara”, piše u zapisniku sa utakmice, uz napomenu da je golman Haskić isključen zbog nasilničkog ponašanja, a da će o svemu biti “opširnije u izvještaju delegata” (delegat je bio Samir Džibrić iz Lukavca).

Prema pojedinim tvrdnjama arbitar Kurbašić je u prostorijama stadiona boravio čak pet sati nakon susreta jer su ga navijači čekali ispred. Stadion je napustio uz policijsku pratnju.

OFK Međiđa se oglasila kratkim saopštenjem na svojoj Facebook stranici.

“Sport u našoj državi nikada neće izaći iz crnog blata. Danas je i definitivno fudbal ugašen. Zamir Kurbašić nek ti je na sramotu, ako uopšte znaš šta je to. Toliko od nas. Više nikad u ovoj jadnoj Prvoj ligi TK. Fujjjjj”, napisali su iz OFK Međiđa”.

(RTV GD/N1)

Najnovije

spot_img