Pronađena nestala starica iz Mezgraje

Preporučujemo

Dvodnevna potraga za osamdesetpetogodišnjom ženom iz Mezgraja kod Ugljevika uspješno je okončana. Pripadnici lokalne i specijalne policije, te Civilne zaštite Srpske pronašli su danas staricu u prilično lošem zdravstvenom stanju, na ivici smrti, i udaljenu od kuće oko šest-sedam kilometara.

Dementna žena je nakon reanimacije na mjestu na kojem je pronađena hitno upućena u najbliži dom zdravlja gdje će medicinski radnici nastaviti brigu o njenom zdravstvenom stanju.

“Srećom, u ekipi koja je tragala za staricom imali smo i doktora i on je uspio da je povrati u život kada smo je našli na teritoriji Mezgraja, na putu prema Teočaku. Sve se dobro završilo iako smo u ova dva dana imali veoma teških situacija, pa smo, tragajući za staricom, čak morali da prolazimo i kroz minsko polje kroz koje je, najvjerovatnije, i ona prošla”, kaže za ATV Dragan Berić, načelnik odjeljenja Civilne zaštite za vanredne situacije.

Tragajući za nestalom ženom, ekspediciju je na pravi put usmjerio lokalni lovac koji je vidio staricu dok se još kretala.

(RTV Glas Drine/ATV)

Najnovije

spot_img