Program obilježavanja godišnjice 206. viteške brdske brigade i Dana nezavisnosti BiH

Preporučujemo

Iako su zbog aktuelne epidemiološke situacije ograničene aktivnosti obilježavanja značajnih datuma i događaja, tokom sedmice će na skroman i dostojanstven način biti upriličeno obilježavanje 28. godišnjice od formiranja 206. viteške brdske brigade i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Program obilježavanja počinje u petak 26. februara polaganjem cvijeća na spomen obilježima podignutim na mjestima pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Mehdina Hodžića i Hajrudina Mešića u Zaseoku i Nezuku, te na mezar načelnika štaba 206. viteške brdske brigade Mehmeda Garibovića u Vitinici a prije džuma namaza u svim džematima Medžlisa IZ Zvornik biće proučen Jasin šehidima.

U nedelju 28. februara od 11,00 sati uz prigodan kulturno-umjetnički program, polaganje cijeća i obraćanje zvanica, planirano je svečano otkrivanje novosagrađenog Centralnog spomen obilježja poginulim pripadnicima Armije R BiH u Sapni a od 12,30 sati održaće se Svečana sjednica Općinskog vijeća Sapna.

Tim povodom, sapanjski pogon renomiranog BH proizvođača sportske opreme „Number one“ izradio je i donirao majice sa motivima 206. viteške brdske brigade, a iste će u kulturno-zabavnom dijelu programa nositi članovi VIS Merak Sapna.

 Direktor ovog pogona Semir Delić istakao je da će „Number one“ i u budućnosti podržavati kulturno-zabavna, sportska i druga dešavanja na prostorima naše općine.

Najnovije

spot_img