Potpisani ugovori za rekonstrukciju puteva u Zaseoku, Nezuku i Međeđi

Preporučujemo

Nakon provedenog postupka javne nabavke, danas je u kabinetu općinskog načelnika potpisan Ugovor o sanaciji putne infrastrukture na području općine Sapna. 

Radi se o rekonstrukciji i sanaciji nekoliko lokalnih putnih pravaca od kojih je svakako najvrjedniji lokalni put Zaseok – Gotovci čija vrijednost iznosi 256.143,25 KM.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su dijelom ličnim učešćem građana, iz budžeta Općine Sapna, te iz budžeta kantonalnih i federalnih institucija.


Također, potpisani su ugovori i o rekonstrukciji i sanaciji još jednog dijela lokalnog puta u MZ Zaseok u dužini od 130 metara čija je vrijednost 15.938,32 KM kao i o rekonstrukciji puta u MZ Nezuk na relaciji raskrće Mujići – Salihovići čija vrijednost iznosi 22.973,65 KM. Sredstva za realizaciju ovih projekata obezbijeđena su jednim dijelom ličnim učešćem građana dok će se ostatak finansirati iz budžeta Općine Sapna.


Pored gore navedenih, danas je potpisan i Ugovor o rekonstrukciji i sanaciji dijela lokalnog puta Međeđa – Mramorovi. Vrijednost ovih radova iznosi 35.565,07 KM a cjelokupan iznos sredstava obezbijeđen je iz budžeta općine Sapna.


Ukupna vrijednost svih ugovorenih radova sa PDV-om iznosi 330.620,29 KM.


Ugovore je u ime Općine Sapna, kao investitora, potpisao načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović te Hajrudin Imširović direktor d.o.o. Izgradnja Teočak u ime izvođača radova.


Svi navedeni radovi trebali bi biti završeni u roku od 45 dana.

Najnovije

spot_img