Potpisani ugovori za rekonstrukciju i asfaltiranje više puteva na području Sapne

Preporučujemo

Općinski načelnik Zudin Mahmutović jučer je potpisao nekoliko ugovora o sanaciji, rekonstrukciji i asfaltiranju putne infrastrukture na području općine Sapna.

Radi se o rekonstrukciji i asfaltiranju lokalnog puta Nezuk (škola) – centar naselja Nezuk u dužini od oko 950 m, zatim putnog pravca u MZ Kraljevići na lokaciji „Ponoglica“, priključnog puta u MZ Zaseok, naselje Poljane u dužini od 326 m, nekategorisanog puta u MZ Kobilići, naselje Durakovići, te puta u MZ Donji Zaseok.

Ugovorene radove čija ukupna vrijednost iznosi 504.622,49 KM, izvodiće građevinsko preduzeće „Izgradnja“ d.o.o. Teočak a potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnici mjesnih zajednica.

Sredstva za realizaciju ovih projekata u dijelu od oko 150.000,00 KM obezbjedilo je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona, oko 200.000,00 KM obezbjeđeno je iz budžeta općine Sapna dok je ostatak od oko 150.000,00 KM obezbjeđen ličnim učešćem građana.

Ukoliko vremenski uslovi dozvole radovi na realizaciji ovih projekata mogli bi uskoro početi ali ako dođe do zahlađenja i pogoršanja vremenskih uslova radovi će započeti početkom proljeća.

Najnovije

spot_img