Počele prijave za “Marš mira”: Očekuje se više od 5 hiljada učesnika

Preporučujemo

Počele su prijave učesnika za ovogodišnji “Marš mira”, koji se održava u okviru obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici. Polazak učesnika iz Nezuka prema Potočarima planiran je 8. jula.

Predsjednik pododbora “Marš mira” Munir Habibović izjavio je da očekuju najmanje pet hiljada učesnika. Organizovane grupe mogu se prijaviti do 1. jula, a individualne prijave će se primati do samog polaska marša.

“Ove godine ćemo ponovo probati da uradimo trasu, ukoliko dozvole vremenske prilike da provedemo kolonu’ Marša mira’ od Kamenjačkog Brda do Buljima, originalnom trasom koju smo mi koristili 1995. godine”, rekao je Habibović.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, kao i svake godine, pomaže osposobljavanju trase.

“Planiramo da osposobimo trasu da bude spremna 1. jula i da od tog datuma idemo samo s tehničkim pripremama. Kao svake godine, Oružane snage Bosne i Hercegovine su nam pomogle oko smještaja učesnika u kampovima, a očekujemo pomoć i drugih organizacija”, rekao je Habibović.

U Memorijalnom centru Potočari danas će biti održan sastanak predsjednika pododbora u okviru Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a Srebrenica”.

Trebalo bi da budu razmatrani izvještaji predsjednika pododbora o aktivnostima u okviru priprema za obilježavanje godišnjice genocida.

Najnovije

spot_img