PDA: Hapšenje generala Dudakovića je kulminaciju političke agresije antibosanskih centara moći

Preporučujemo

U povodu hapšenja generala Armije Republike BiH, Atifa Dudakovića, saopćenjem za javnost se oglasio i Pokret demokratske akcije.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

Pokret demokratske akcije BiH ocjenjuje da hapšenje generala Armije Republike BiH Atifa Dudakovića predstavlja kulminaciju političke agresije antibosanskih centara moći, koji već decenijama nastoje relativizirati ratne zločine počinjene od strane agresora na Bosnu i Hercegovinu.

Fama oko navodnih zločina generala Dudakovića i 5. Korpusa Ar RBiH je očito nastojanje da se u kampanji za predstojeće Izbore ojačaju pozicije antibosanskih političkih krugova, kao što je to SNSD Milorada Dodika – koji se već godinama na vlasti održava izmišljanjem opasnosti od mudžahedina u BiH i lažima o zločinima Armije Rebublike BiH.

Hapšenje generala Dudakovića ide na ruku i velikohrvatskoj antibosanskoj političkoj opciji, kojoj izmišljanje zločina bosanskoj armiji pomaže da uveliko relativizira ratnu ulogu Hrvatske i HV-a, pa samim tim i ulogu Vojske RS.

Sigurni smo da do teatralnog i neosnovanog hapšenja i sramoćenja generala Atifa Dudakovića i drugih heroja Bosne nikada ne bi došlo, da su se tzv. probosanske političke stranke za ovih poslijeratnih godina odlučnije suprotstavile dominaciji i kontroli koju nad najvišim državnim službama, u službi razbijanja Bosne i uz prećutni pristanak pojedinih bošnjačkih političara, vode kadrovi velikosrpskih i velikohrvatskih nacionalističkih opcija i ekspozitura u BiH.

Vjerujemo da pravosudni sistem treba kazniti svaki zločin, ali predizborna hapšenja koja bez sumnje idu na ruku pojedinim politikama – bacaju ozbiljnu sumnju na motive kojima se u konkretnom slučaju vodi takvo pravosuđe. Ipak, ubijeđeni smo da je poštenje, vojničku i ljudski čast generala Dudakovića moguće dokazati na svakom sudu, i da će Dudaković u tome i uspjeti.

Najnovije

spot_img