“We are Europe” u Kalesiji: Najavljeno najveće narodno kolo, očekuju i Emira Spahića

Preporučujemo

Udruženje “Zmajevo srce” organizuje veliku manifestaciju pod nazivom “We are Europe” koja će se održati u subotu, 5. maja u Kalesiji.

U okviru spomenute manifestacije će biti održan 1. festival folklora na kojem će nastupiti kulturno-umjetnička društva iz cijele BiH.

Zajedno sa stanovništvom će izvesti zanimljivu koreografiju i na taj način poslati poruku mira, suživota i tolerancije.

Na ovoj manifestaciji, prema najavi organizatora, očekuje se prisustvo više od 7.000 posjetilaca. Sve će pratiti bogat kulturno-zabavni program, a u sklopu manifestacije će biti održan i prvi Memorijalni festival sevdalinke “Muhamed Mujkanović i legende”.

– U goste nam dolazi preko 40 KUD-ova iz BiH. Vjerujem da ćemo u Kalesiji napraviti najveće narodno kolo do sada viđeno na ovim prostorima. Postavljamo prvi Memorijalni festival sevdalinke “Muhamed Mujkanović i legende”. Održat ćemo i humanitarne aktivnosti kako bismo pomogli našim sugrađanima koji su teško oboljeli, a kojima nedostaju sredstva za liječenje – izjavio je predsjednik skupštine Udruženja “Zmajevo srce” Omer Isović.

Pomoćnica načelnika Općine Kalesija Hata Mujčinović kazala je kako je Općina prepoznala važnost održavanja jedne ovakve manifestacije u Kalesiji.

– Očekujemo učešće preko sedam hiljada građana iz cijele BiH. Mi u Kalesiji ćemo se truditi da budemo dobri domaćini. Želimo poslati poruku da smo mi dio Europe, čuvajući svoje posebnosti. Koristim priliku da pozovem svoje sugrađane, ali i sve građane Tuzlanskog kantona da dođu taj dan u Kalesiju i da budu dio veoma zanimljivog programa – istaknula je Mujčinović

Nakon otvorenja manifestacije bit će uručena i prestižna priznanja “Zmajevo srce” i “Plaketa zmajevo srce” istaknutim pojedincima i kolektivima.

Očekuje se dolazak Emira Spahića, bivšeg kapitena nogometne reprezentacije BiH i još nekih istaknutih ličnosti.

Organizatori manifestacije su pozvali stanovnike Kalesije i okolnih općina da se priključe projektu, kako bi zajedno napravili najveće narodno kolo ikad viđeno na našim prostorima.

Najnovije

spot_img