Općinski načelnik upriličio prijem za učenike OŠ Sapna

Preporučujemo

Općinski načelnik Zudin Mahmutović, danas je u svom kabinetu upriličio prijem za učenike JU Osnovna škola Sapna i njihove mentore, koji su na nedavno održanim kantonalnim takmičenjima ostvarili zapažene rezultate.

Na Malim olimpijskim igrama TK-a, koje su protekle sedmice održane u Srebreniku, muška malonogometna ekipa JU Osnovna škola Sapna osvojila je 1. mjesto, dok je na Prvenstvu Tuzlanskog kantona u košarci za osnovne škole, koje je održano u Banovićima, ženska košarkaška ekipa JU Osnovna škola Sapna osvojila 2. mjesto.

Također, u organizaciji Pedagoškog zavoda TK-a i Rotary Club Tuzla održana je završna manifestacija dodjela nagrada po literarnom konkursu „Podizanje svjesnosti mladih o problemima starije populacije“, na kojoj je učenica OŠ Sapna Hanifa Ahmetović osvojila 3. mjesto.

Općinski načelnik Zudin Mahmutović čestitao je učenicima, direktoru i nastavnicima JU OŠ Sapna na postignutim rezultatima, te je istakao da i pored skromnih uslova za rad, učenici sa područja općine Sapna već duži niz godina postižu veoma zapažene rezultate, posebno u sportskim takmičenjima.

Iskazao je nadu da će ti rezultati u budućnosti biti još bolji, obzirom da se privode kraju radovi na izgradnji sportske dvorane u kojoj će mladi, pored nogometa i košarke puno lakše i kvalitetnije uvježbavati i druge sportske discipline.

Najnovije

spot_img