ODB Teočak: Krivična prijava za lažno predstavljanje i klevetu

Preporučujemo

Nekoliko demobilisanih boraca, okupljenih oko Udruženja Patritoske lige Teočak, protekle sedmice su tvrdili da su smjenili rukovodstvo Organizacije demobilisanih boraca Teočak.

Tu informaciju prenijelo je nekoliko medija, a jučer je stigao demant Organizacije demobilisanih boraca Teočak.

U demantu, rukovodstvo ODB Teočak demantuje da je održana bilo kakava legalna skupština Udruženja, napominjući da je u tekstu, koji je objavio Dnevni Avaz, objavljeno niz neistina koje su plasirane od strane Ibrahima Hasanovića i novinara Dnevnog avaza sa inicijalima E.H., koji je objavio ovaj tekst.

Demant prenosimo u cjelosti:

S obzirom da je u izdanju Dnevnog avaza od d 27.3.2018. godine, u članku pod nazivom „Demobilisani borci iz Teočaka pobunili se protiv organizacija – Smijenjeno rukovodstvo i UO Organizacije demobilisanih boraca u Teočaku“, objavljeno niz netačnih informacija, ovim putem a u cilju tačnog informisanja šire javnosti i boračke populacije, upućujemo demant na objavljeni tekst, zbog iznesenih neistina koje su plasirane od strane Ibrahima Hasanovića i novinara Dnevnog avaza sa inicijalima E.H., koji je objavio ovaj tekst.

Naime, u navedenom tekstu, između ostalog je navedeno: „… prekjučer je u Teočaku održana vanredna izborna skupština Organizacije demobilisanih boraca ove općinem na kojoj je smijenjeno dosadašnje rukovodstvo“, zatim ste citirali riječi Ibrahima Hasanovića „da je Skupštini prisustvovalo 100 boraca iz Teočaka, da je odlučeno da dosadašnji predsjednik Organizacije i njegov zamjenik budu smijenjeni „, „da su isti smijenjeni zbog toga: što su sarađivali za temeljnim boračkim organizacijama FBiH i Koordinacijom temeljnih boračkih udruženja u FBiH koju vodi Šerif Patković i da su zajedno sa njim učestvovali u kriminalu ministra Salke Bukvarevića“.

Široj javnosti Općine Teočak, Tuzlanskog kantona i Federacije BiH ukazujemo da se radi o čistoj dezinformaciji. Organizacija demobilisanih boraca radi u funkcioniše na način kako je to propisano Statum Organizacije i drugim zakonskim propisima, kojima se na bliži način propisuje kako se organizuju i rade fondacije i udruženja na području Federacije BiH.

Napominjemo da nije održana nikakva vanredna skupština legalne Organizacije DB Teočak. Redovna izvještajno- izborna skupština Organizacije predviđena je da se održi sredinom narednog mjeseca. Svi navodi iz pomenutog teksta su lažni, jer je autor teksta na krajnje bahat, bezobrazan način,vodeći se polikanstvom i podmetanjem, lažno predstavljajući Organizaciju DB Teočaka pokušao da dezinformiše javnost i nanese štetu Organizaciji i njenim ovlaštenim predstavnicima. Organizacija demobilisanih boraca Teočak je formirana na zakonit način i ista funkcioniše u sklopu Saveza demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona i Federacije BiH.

Notorna je laž da su predstavnici Organizacije (od njihovog imenovanja 2015.) imali bilo kakvu vrstu službenog ili drugog kontakta sa Koordinacijom koju vodi Šerif Patković, niti su na bilo koji način učestvovali u „kriminalu ministra Salke Bukvarevića“.

Nećemo nikome i nikada dozvoliti da blati herojsku borbu boraca Prve teočanske brigade i naroda Teočaka. Ovo se prvenstveno odnosi na“ kriminalce, prevarante, manipulatore“, „učesnike rata sa 3 mjeseca aktivnog ratnog staža“, ljude koji stalno, sistemski vodeći se politikanstvom, blate herojski put 255.Slavne brigade i njenog komandanta Kapetana Hajru.

Organizacija demobilisanih boraca Općine Teočak je kod nadležnih institucija, protiv gore imenovanog, podnijela krivičnu prijavu zbog lažnog predstavljanja i klevetanja.

Organizacija demobilisanih boraca Općine Teočak je trajno opredijeljena da se bori za ostvarivanja svih prava demobilisanih boraca i drugih pripadnika boračke populacije na području Općine Teočak i cijele Federacije BiH, kroz hitno donošenje Zakona o demobilisanim borcima u FBiH, javnu objavu registra boraca i borački dodatak za sve pripadnike OS BiH.
S poštovanjem!

U POTPISU:
PREDSJEDNIK UO ODB TEOČAK
Dževad Avdičević

Najnovije

spot_img