Njemačka ove godine osigurala 6,5 miliona eura za Oružane snage Bosne i Hercegovine

Preporučujemo

Njemački ataše za odbranu potpukovnik Franz-Josef Nolte potpisao je 6. decembra 2023. godine sa zamjenikom ministra odbrane Bosne i Hercegovine, Slavenom Galićem i vršiocem dužnosti rezidentnog predstavnika UN-ovog Razvojnog progama (UNDP) u Bosni i Hercegovini, Sylvainom Merlenom još jedan ugovor o dodjeli sredstava u iznosu većem od 1,35 miliona eura, saopćeno je iz Ambasade Njemačke u BiH.

Njemačko Ministarstvo odbrane obezbjeđuje ovaj iznos kako bi se u potpunosti obnovilo centralno skladište naoružanja Oružanih snaga BiH “Teufik Buza” u Visokom. Ovo ima za cilj da osigura da se lako i teško oružje tamo može bezbjedno skladištiti u budućnosti. UNDP će implementirati i realizirati ovaj projekat u ime Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine. 

Time je Njemačko ministarstvo odbrane ove godine Oružanim snagama Bosne i Hercegovine dodijelilo ukupno oko 6,5 miliona eura. 

Od toga će se skoro 5 miliona koristiti za obnovu kasarni i druge infrastrukture u Bosni i Hercegovini kako bi se poboljšali uslovi života i rada bosanskohercegovačkih vojnika.

Najnovije

spot_img