Nikšić nakon sastanka lidera opozicije: Insistiramo na ponovnom brojanju glasova za sve nivoe vlasti

Preporučujemo

U centrali SDP-a danas je održan sastanak na kojem se raspravljalo o implementaciji izbornih rezultata.

U 12 sati su se strankama Trojke pridružili i predstavnici ostalih stranaka koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH. Sastanku su se pridružili Elzina Pirić i Mirsad Kukić iz PDA, lider NES-a Nermin Ogrešević, iz inicijative Za Nove generacije prisutan je Damir Marjanović, a pojavio se i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović. 

Nakon sastanka, prisutnima se obratio lider SDP-a Nermin Nikšić. 

– Ovo su ljudi koji su pokazali u vremenu saradnje da ispoštuju ono što dogovore. Zahvalio bih se svima koji su podržali Bećirovića. Zahvaljujem se SBB-u, Stranki penzionera, BPS-a i PMP-a koji nisu bili tu.

Mišljenja smo da CIK ne treba određivati mandate u Domu naroda dok se ne pojasni odluka visokog predstavnika. Insistiramo na ponovnom brojanju glasova za sve nivoe vlasti, jer je nevjerovatno da ima pola miliona nevažećih glasova. Formiramo već sutra grupe koji će raditi na formiranju programske koalicije. SDA nije neizbježna.

Ključno za ove ljude koji su prisutni je da nećemo praviti vlast samo po broju ruku, nego planiramo kao i Trojka formirati programske principe. HDZ je neminovnost na nivou FBiH i BiH – rekao je Nikšić. 

(RTV GD/Dnevni Avaz)

Najnovije

spot_img