Nermin Alivuković na čelu Odbora za obilježavanje genocida u Srebrenici

Preporučujemo

U Memorijalnom centru Potočari – Srebrenica danas je održan prvi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima „SZ UN-a Srebrenica“ iz jula 1995. godine.

Na sastanku je izabran predsjednik i potpredsjednici Organizacionog odbora.

Za predsjednika Organizacionog odbora imenovan je Nermin Alivuković, za potpredsjednike su imenovani Nisvet Mujanovć, Damir ef. Peštalić i Mersed Smajlović, javlja Klix.

Pored imenovanja predsjednika i potpredsjednika izabrani su i predsjednici pododbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima „SZ UN-a Srebrenica“.

Nermin Alivuković, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida, rekao je da nakon današnjeg sastanka kreću intenzivne pripreme za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

“Mi smo nastavili kontinuitet da opština Srebrenica bude na čelu organizacije obilježavanja 11. jula. Ja kao zamjenik načelnika sam izabran na mjesto predsjednika Organizacionog odbora. Tu su još i ljudi kao potpredsjednici ispred Upravnog odbora Memorijalnog centra Nisvet Mujanović, direktor Memorijalnog centra Mersed Smajlović, te ispred Muftijstva tuzlanskog koje je vezano za vjerski dio imenovan je Damir ef. Peštalić. Mi smo konstituisali i pododbore, te izabrali predsjednike istih”, rekao je Alivuković za Klix.

Za PR-a Organizacionog odbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima „SZ UN-a Srebrenica“ iz jula 1995. godine i saradnju s medijima imenovan je Adem Mehmedović.

Najnovije

spot_img