Na slobodu pušten Bojan Prodan koji se sumnjičio za brutalan napad na povratnike u Višegradu

Preporučujemo

Nakon što je uhapšen zbog razbojništva i brutalnog premlaćivanja dvoje strarijih povratnika u višegradskom selu Omeragići, 36-godišnji Bojan Prodan pušten je na slobodu, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako saznajemo, Prodan navodno nije prošao poligrafsko vještačenje, no budući da boluje od epilepsije, tužilaštvo je smatralo da se prikupljene informacije nužno ne mogu tretirati kao dokaz zbog lijekova koje osumnjičeni koristi.

Zbog toga je ocijenjeno da ne postoji dovoljno dokaza da je upravo on počinilac, a policija ga je pustila na slobodu jer tužitelj smatra da se Prodan uopšte ne može dovesti i direktnu vezu sa navedenim krivičnim djelom.

Također, Prodan se više u istrazi ne vodi kao osumnjičeni nego kao “osoba od interesa za istragu”, a obavljen je i pretres njegove kuće u kojoj nije pronađeno ništa od važnosti za konkretan slučaj.

Prodan, od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela, uhapšen je pod sumnjom da je u četvrtak navečer nanio teške tjelesne povrede Fadilu i Ajši Memišević te ih opljačkao.

On je 2008. godine osuđen za ubistvo svog komšije, 73-godišnjaka Vučka Sarića iz izbjegličkog naselja Prelovo kod Višegrada.

(RTV GD/klix.ba)

Najnovije

spot_img