Muzijet Kahrimanović izabran za predsjednika Saveza demobilisanih boraca TK-a

Preporučujemo

Savez demobilisanih boraca TK održao je nastavak redovne izborne skupštine nakon što je prije dva mjeseca Skupština završila bez izbora predsjednika i ostalih funkcija, jer kandidati nisu dobili potrebne glasove dvije trećine Skupštine.

U prisustvu 73 delegata od ukupno 80 i bez delegata ODB Grada Tuzla koji su još ranije istupili iz Saveza, Skupština je imala potrebnu većinu a samim tim i legitimitet da bira i odlučuje.

Prije same Skupštine intonirana je himna Bosne i Hercegovine, te odata počast i poštovanje svim poginulim u odbrani BiH.
Nakon što je izvršena verifikacija novih delegata pristupilo se izboru potpredsjednika Skupštine Saveza te predsjednika i dopredsjednika Saveza, te izvještaja Statutarne komisije i Suda časti.

Za potpredsjednika Skupštine Saveza jednoglasno je izabran Husein Šuvalić iz Doboj Istoka, za potpredsjednika Saveza izabran je Berbić Ibrahim iz Banovića, dok je sa 51 glasom za podršku za novi mandat predsjednika saveza DB TK dobio Muzijet Kahrimanović iz Opštine Sapna.

– Već od sutra počinjemo da stvaramo uslove za što efikasniji i normalniji rad Saveza, a sve s ciljem pomoći demobilisanim borcima u ostvarivanju njihovih prava. Aktivno ćemo uzeti učešće u donošenju Zakona o pravima demobilisanih boraca zajedno sa svim ostalim institucijama sistema”- istakao je kratko novoizabrani predsjednik Saveza DB TK Muzijet Kahrimanović.

Za komentar o izlasku ODB Tuzla iz Saveza DB TK, te nezadovoljstvu još nekih opštinskih organizacija, vidno iskazanom na Skupštini, zamolili smo i predsjednika Skupštine DB TK Huseina Huseinovića.

– Odluka još uvijek nije konačna bar što se tiče Saveza DB TK, sa predstavnicima ODB Tuzla u narednom periodu ponovo ćemo pokušati otvoriti dijalog kako bi se prevazišlo vidno nezadovoljstvo, a razgovor i dijalog će biti praska i sa ostalim organizacijama i pojedincima koji nisu zadovoljni sa radom Saveza”- kazao je Huseinović.

Izbornoj skupštini Saveza DB TK prisustvovali su još i ministar za boračka pitanja Enes Gegić, predsjednik Saveza RVI TK Fahrudin Hasanović, te predsjednik Saveza dobitnika najvećih priznanja Edin Hadžimuhamedović, piše portal bhstring.net.

(RTV Glas Drine/bhstring.net)

Najnovije

spot_img