Ministar za kulturu, sport i mlade TK održao sastanak sa predstavnicima sportskih saveza Kalesije, Sapne i Teočaka

Preporučujemo

Na sastanku u Kalesiji o aktuelnostima u sportu i aktivnostima u ministarstvu za kulturu, sport i mlade TK, razgovorali su resorni ministar Damir Gazdić i predstavnici sportskih saveza iz Kalesije, Sapne i Teočaka.

Akcenat je stavljen na rješavanju problema i poteškoća sa kojima se suočavaju klubovi i sportski kolektivi sa ovog područja. Damir Gazdić ministar za kulturu, sport i mlade TK, ovom prilikom istakao je kako će u budućnosti sportski kolektivi i savezi sa ovog područja, jednostavnije aplicirati na javne pozive putem kojih će ostvariti pravo na sredstva iz budžeta.

“Ono što je bitno u ovom periodu i u narednom koji slijedi, jeste da je u delegaciji koja je sa mnom došla tu i kantonalni inspektor iz kantonalne Uprave za inspekcijske poslove, a to je inspektor za sport i kulturu. On će u narednom periodu doprinijeti da određene stvari dovedemo u zakonski okvir. Ono što je bitno istaći je da ćemo do kraja mjeseca februara izaći sa registrom udruženja sporta, sportskih udruženja, koja će biti upisana u registar ministarstva za kulturu sport i mlade”, istakao je Damir Gazdić ministar za kulturu sport i mlade TK.

Jedan od ključnih problema u Kalesiji je nedostatak sportske dvorane, čime bi klubovi dobili optimalne uslove za treninge i utakmice. Ujedno su jedna od rijetkih opština sa područja TK koja nema sportsku dvoranu.

“Dogovorili smo neke smjernice, u kojem pravcu da se ide dalje kada je u pitanju Budžet TK za sport i kulturu. Ministar je obećao i finansijska sredstva kada je u pitanju naša sportska dvorana. Nadam se da će ispuniti ta obećanja i da će napokon našu sportsku dvoranu završiti, koja se gradi punih 15 godina”, rekao je Sead Džafić načelnik Kalesije.

Ovakvi sastanci su dobrodošli i predstavnicima minstarstva i sportskih saveza kako bi u neposrednom razgovoru razmijenili iskustva o problemima i načinima kako bi saradnja u budućnosti bila podignuta na još viši nivo na zadovoljstvo svih.

(RTV GD/RTV TK)

Najnovije

spot_img