Ministar Ramić u Ankari sa turskim ministrom poljoprivrede Fakibabom

Preporučujemo

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas boravi u radnoj posjeti glavnom gradu Turske Ankari, na poziv ministra hrane, poljoprivrede i stočarstva u Vladi Republike Turske Ahmeta Ešrefa Fakibabe.

Ministri Ramić i Fakibaba održali su radni sastanak, kojem je prisustvovao i ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj Bakir Sadović.

Na sastanku je razgovarano o nastavku podrške, koju povratničkoj populaciji, pruža Turska kroz saradnju sa bh. institucijama u oblasti poljoprivredne proizvodnje i plasiranju poljoprivrednih proizvoda iz povratničkih sredina na tursko tržište.

– Vlada Republike Turske dosljedno je posvećena projektima podrške povratničkoj populaciji, na bazi prijateljskih veza između naše dvije zemlje – kazao je ministar Ramić.

Dodao je da je današnji sastanak potvrdio kontinuitet uspješne saradnje između institucija dvije zemlje, gdje nastojimo uvijek biti usmjereni ka konkretnim projektima.

Ministar Fakibaba je kazao da će turska stranka ponuditi bh. institucijama svoja iskustva u razvoju rubnih i nerazvijenih područja, te će u trgovinskim sporazumima sa Bosnom i Hercegovinom posebnu pažnju i podršku pružiti povratnicima.

Najnovije

spot_img