Ministar Ahmetović uručio zahvlanice predstavnicima boračkih organizacija i saveza TK

Preporučujemo

Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Fedahija Ahmetović sastao se danas sa predstavnicima Koordinacije boračkih organizacija i saveza Tuzlanskog kantona povodom dogovora Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica. Odlučeno je da će Zakon biti „pušten“ u proceduru nakon što su pribavljena mišljenja resornih ministarstava.

Ministarstvo za boračka pitanja prethodno je sačinilo prijedlog izmjena i dopuna Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica na koje su kantonalni savezi dostavili svoje prijedloge i amandmane. Ministarstvo je najveći dio tih amandmana ugradilo u prijedlog Zakona, rečeno je na današnjem sastanku.

Sastanak je bio prilika za uručenje zahvalnica za doprinos u realizaciji programskih ciljeva Ministarstva za boračka pitanja TK za 2021. godinu i obilježavanje značajnih datuma, događaja i ličnosti odbrambeno oslobodilačkog rata 1992-1995. godine: Savezu organizacija porodica šehida i poginulih boraca Tuzlanskog kantona, Savezu udruga obitelji poginulih i nestalih branitelja u domovinskom ratu HVO TK, Savezu ratnih vojnih invalida TK, Udruzi hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata TK, Savezu demobilisanih boraca TK, Jedinstvenoj organizacija boraca „Unija veterana“ TK, Udruzi dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO TK, Udruzi demobiliziranih branitelja domovinskog rata HVO TK, Savezu boraca Patriotske lige TK, Savezu antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata TK, Savezu dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja TK, Savez udruženja logoraša TK i Savezu udruženja policije 1991-1995. TK.

Ministru Ahmetoviću ovom je prilikom u ime Koordinacije boračkih organizacija i saveza TK predsjednik Fahrudin Hasanović Beli uručio plaketu za doprinos u saradnji na realizaciji dopunskih prava iz Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica i podršci u obilježavanju značajnih datuma, događaja i ličnosti na području TK.

Najnovije

spot_img