Migrantica izgubila bebu tokom surovih uslova na putu iz BiH u Hrvatsku

Preporučujemo

Zbog pothlađenosti i općeg lošeg stanja usljed umora, jedna od trudnica među migrantima koji su spašeni u utorak na Plješevici, izgubila je dijete, potvrdili su s Odjela ginekologije u Općoj bolnici Gospić.

Riječ je o ženi iz Sirije koju je zajedno sa još 14 migranata spasila hrvatska granična policija sa planine kod Korenice.

Šestero mališana, pet žena i četiri muškarca krenuli su iz BiH pješke preko planine u Hrvatsku, a na planini su ih zatekli teški vremenski uslovi. Na mjestima je snijeg bio dubok i pola metra, a temperature su bile ispod nule.

Njih su spasili granični policajci iz Korenice koji su ih na svojim rukama iznijeli do vozila Hitne pomoći. Zbog vrlo niskih temperatura, jake bure i snježnih nanosa nekoliko djece pretrpjelo je ozebline, a neka su djeca i kolabirala, prenosi 24sata.hr.

“Nosio sam u rukama djevojčicu od godinu i pol, toliko pothlađenu da se samo stisla u mom naručju i, čim se malo ugrijala, zaspala je suznih očiju”, rekao je Marin Posavac koji je učestvovao u spašavanju.

Nakon pregleda, dvije žene zadržane su na liječenju, dok se ostale osobe nalaze u prostorijama policije gdje je u toku utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje.

(RTV GD/klix)

Najnovije

spot_img