Međunarodni aerodrom Tuzla počeo sa radom

Preporučujemo

Kao što je i najavljeno, Međunarodni aerodrom Tuzla danas je, nakon više od dva mjeseca počeo sa prevozom putnika. Jutros je u 6:10 poletio Wizz Air-ov avion za Beč, a stigli su i prvi putnici iz Beča.

Putnici se pridržavaju ranije izrečenih mjera, a kako saznajemo od reporterske ekipe sa terena Granična policija zadržala je na aerodromu porodicu koja je jutros doputovala letom Beč – Tuzla, zbog toga što dva člana porodice imaju austrijsko državljanstvo.

Inače, za sada je u našu zemlju dozvoljen ulazak samo državljanima BiH, Srebije, Hrvatske i Crne Gore.

Kako saznajemo, oni će na aerodromu morati čekati nardni let za Beč koji je planiran tek za subotu.

Kako je za RTV Slon izjavio direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Esed Mujačić u stalnom su kontaktu sa aerodromima u zemljama na koje slijeću avioni koji prevoze putnike sa tuzlanskog aerodroma i slijede propise tih zemalja.

Naime, ukoliko se desi da sa tuzlanskog aerodroma poleti putnik koji, zbog određenih mjera i propisa, ne može ući u zemlju u koju je naumio, MAT je dužan platiti kaznu od 5000 KM za svakog putnika kojem je dozvolio prolazak kroz terminal i ukrcavanje na avion, kao i snositi troškove boravka u inostranstvu do povratka u BiH.

Iz Aerodroma apaluju na putnike da prije putovanja informacije o uslovima ulaska u zemlju u kojoj putuju potraže kod Granične policije ili na aerodromu.

(RTV GLAS DRINE/RTV SLON)

Najnovije

spot_img