Zvorničanka živi svoj san: Još jedan uspjeh Julijane Cvjetinović (FOTO/VIDEO)

Preporučujemo

Na nedavno održanoj naučnoj konferenciji u Moskvi ponovo je zasjala Zvorničanka Julijna Cvjetinović (26). Djevojka čiji naučni rad iz godine u godinu postaje sve prepoznatljiviji ovih dana osvojila je prvo mjesto na naučnoj konferenciji u organizaciji prestižnog Nacionalnog moskovskog univerziteta za nauku i tehnologiju MISiS, na kojem radi doktorsku disertaciju.

Pogledajte VIDEO dodjele nagrade:

 

Juliana je rođena u Loznici, a djetinjstvo je provela u Čelopeku. U Zvorniku je završila osnovno i srednje obrazovanje. PMF u Novom Sadu, odsjek fizika, završila je uz visok prosjek ocjena te je dobila poziv da svoj naučni rad nastavi na Nacionolnom moskovskom univezitetu za nauku i tehnologiju, koji je za Julijanu kao studenta koji postiže izuzetne rezultate obezbijedio i stipendiju za nastavak školovanja.

„Moskva je oduvijek bila moj san, volim rusku kulturu, način na koji se ovdje živi. Tako sada živim ustvari taj djetinji san. Ovdje je sa mnom i moj muž, tako da sigurno ostajem u Moskvi“, rekla je ova uspješna Zvorničanka.

O Julijani će se svakako puno čuti i u narednim godinama, a na njen naučni rad su ponosni i njeni sugrađani koji žive u različitim dijelovima svijeta. Među njima je ljekar Dejan Bošković, koji radi kao hirurg u Beogradu, a porijeklom je sa područja općine Zvornik.

„Julijana je, zaista, prepametno dijete. Meni je uvijek drago saznati za uspjehe naše omladine u dalekom svijetu“, kazao nam je Bošković.

Najnovije

spot_img