U Sapni sa radom počinje Dramski studio “Ankata”, prijavite se!

Preporučujemo

Dramski studio „Ankata“ je projekat istoimene, za sada, neformalne grupe umjetnika, prvenstveno glumaca. Svoje aktivnosti afirmacije pozorišne umjetnosti kod djece i mladih kroz dramske radionice, Dramski studio „Ankata“ već sprovodi u općinama Kalesija i Čelić.
„Ankata“ ovoga puta najavljuje pokretanje dramskog studija za učenike osnovnih škola sa područja općine Sapna.

Projekat je podržan od Udruženja mladih „Korak“ iz Sapne uz pomoć lokalnih institucija vlasti Općine Sapna.

Polaznici dramskog studija će imati priliku upoznati pozorišnu umjetnost, kroz teoriju ali i praktičan rad na prilagođenim glumačkim vježbama, rad na sebi, igru, pripovijedanje i td. Projekat traje četiri mjeseca, a kao rezultat rada i stečenog znanja polaznici će spremiti pozorišni performans, igrokaz ili pozorišnu predstavu.

Umjetnički voditelji dramskog studija su Sadika Kahrimanović, apsolvent na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli i Ermin Avdić – magistar umjetnosti, glumac.
Za učenike osnovnih škola sa područja Općine Sapna, prijem u Dramski studio „Ankata“ održati će se u subotu 05.05.2018.godine sa početkom od 11h. Obavezan je dolazak sa jednim roditeljem/starateljem, a djeca za prijem trebaju da spreme monolog, recitaciju, imitaciju ili nešto drugo čime će se predstaviti. Mjesto održavanja prijema za članove će biti naknadno objavljeno u medijima kao i na zvaničnoj FB stranici dramskog studija.
Dodatna pitanja i prijave za prijem u članstvo možete izvršiti na broj telefona 060/304-57-29 na email ankata.drama@gmail.com ili na zvaničnoj FB stranici Dramski studio „Ankata“ (https://www.facebook.com/Dramski-studio-Ankata-177410573037940/).

Najnovije

spot_img