SDA Sapna: “Bivše rukovodstvo stranke se interesuje i određuje ko će biti članovi i novi predsjednik SDA Sapna”

Preporučujemo

Povjereništvo SDA Sapna, je u petak 6.aprila, održalo prvu radnu sjednicu, na kojoj su članovi Povjereništva upoznati sa aktivnostima vezanim za donošenje odluke o imenovanju povjereništva SDA Sapna. Tim povodom, Povjereništvo SDA Sapna je izdalo saopćenje za javnost, koje prenosimo u cjelosti:

“Povjereništvo Stranke demokratske akcije Sapna je nakon donošenja Odluke o imenovanju od strane Kantonalnog Povjereništva Tuzlanskog kantona održalo svoju prvu radnu sjednicu u petak 6. aprila 2018. godine na kojoj su članovi Povjereništva upoznati sa aktivnostima vezanim za donošenje odluke o imenovanju Povjereništva SDA Sapna. Pored redovnih proceduralnih aktivnosti trajala je i paralelna kampanja pojedinaca koji se u javnosti – pojedincima predstavljaju kao članovi SDA, ali u stvarnosti svojim aktivnostima doprinose dezinformisanju članova SDA koji imaju manje informacija i iste usmjeravaju ka novoj političkoj partiji, čiji su oni istinski zagovornici.

I pored niza pritisaka preko nedovoljno ili jednostrano informisanih visokih dužnosnika SDA BiH, Kantonalno povjereništvo SDA TK je potvrdilo listu povjereništva koje su članovi SDA Sapna sami predložili, a istu prihvatio Povjerenik SDA za Sapnu Rasim Omerović.
Nakon iscrpne informacije o aktivnostima na formiranju i imenovanju Povjereništva SDA Sapna, članovi povjereništva su informisani o otkazu prostora u kojem je SDA bila dugi niz godina kao i o tome da je smijenjeno rukovodstvo SDA Sapna, putem dosadašnjeg zakupodavca, obustavilo preuzimanje i dijelove kancelarijskog namještaja tvrdeći da isti nisu vlasništvo SDA.

Na prvoj sjednici Povjereništva razgovaralo se i o formiranju povjereništva u mjesnim zajednicama, kao i povjereništva Asocijacije mladih i asocijacije žena SDA Sapna i tom prilikom su podijeljena zaduženja za formiranje istih.

Također je konstatovano da će Tribina SDA Sapna biti održana krajem mjeseca aprila te su i tu podijeljena zaduženja za formiranje istih.
Također je konstatovano da će Tribina SDA biti održana krajem mjeseca aprila te su i tu podijeljena zaduženja, a mjesto i datum će biti naknadno utvrđeni o čemu će članovi i simpatizeri SDA Sapna biti blagovremeno upoznati.

Vrijedi napomenuti da su članovi povjereništva kazali da se bivše rukovodstvo stranke i njihovi istomišljenici interesuju i određuju ko će biti članovi i novi predsjednik SDA Sapna, kao i ko biti i na kojoj listi. Obavještavamo članove i simpatizere SDA Sapna da će povjereništva u mjesnim odborima predlagati kandidate za bilo koju listu ili stranačku funkciju, te da to neće biti kao u zadnjih desetak godina kada se tačno znalo ko će gdje biti i ko određuje, zapošljava ili odlučuje umjesto članstva.

SDA će uraditi sve da dođe do povratka morala unutar stranke, pa i na izborima, kao i prilikom zapošljavanja svih kategorije društva, a posebno mladih. Nama je važno mišljenje svih građana, a posebno mišljenje članova i simpatizera Stranke demokratske akcije”.

Najnovije

spot_img