Komšić: “Pozdravljam najavu Naše stranke, hvala Čovićevim pobornicima”

Preporučujemo

Najava Naše stranke da će imati kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine mnoge je iznenadila. Taj potez neki smatraju hrabrim, demokratskim i principijelnim potezom. Među njima je i lider Demokratske fronte Željko Komšić.

– Pozdravljam najavu Naše stranke da će imati kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Taj potez smatram duboko principijelnim – poručio je lider Demokratske fronte Željko Komšić.

– Raduje me da će građani, u duhu demokratije, biti u prilici da biraju između više kandidata. Za razliku od onih koji izborni proces zamišljaju u jednom totalitarnom duhu, pri čemu je kandidatura dopuštena samo jednoj političkoj opciji, ja mislim suprotno. Građani zaslužuju što širu mogućnost izbora kandidata različitih ideoloških i političkih profila – naveo je Komšić.

On je iskoristio priliku da “zahvali” krugovima bliskim Draganu Čoviću.

– Blagonaklonim stavom (iako dolazi iz potpuno drugačijih motiva od mojih), prema najavi da će Naša stranka imati kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva, gospoda Čovićevi pobornici, koji ove godine nisu prezali ni od najgnusnijih uvreda na moj račun, delegitimizirali su svoju osnovnu tezu o tzv. legitimnim predstavnicima naroda. Tako je danas jasno, da legitiman Hrvat u Sarajevu, može biti i onaj Hrvat koji ne može da pobijedi Dragana Čovića i HDZ, dok je pak s druge strane, po toj logici, nelegitiman onaj koji može da pobijedi i HDZ i Čovića, među koje pripadam. Duboko im zahvaljujem što su demaskirali sami sebe – zaključio je Komšić.

Najnovije

spot_img