KO SDPBiH Tuzla – SDP ima kapacitet formiranja vlasti u Tuzlanskom kantonu

Preporučujemo

Opći izbori u Bosni i Hercegovini  su završeni, sumiraju se postignuti izborni rezultati, procjenjuju se mogućnosti i prave planovi za formiranje vlasti na svim nivoima. Kantonalna organizacija SDPBiH Tuzla je zadovoljna postignutim izbornim rezultatima koje su SDP i kandidati SDP-a postigli u Tuzlanskom kantonu, za sve nivoe vlasti.

Potpredsjednik SDPBiH i univerzitetski profesor Denis Bećirović ubjedljivo je pobijedio za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i prvi put Tuzlanski kanton ima izabranog člana Predsjedništva BiH, navodi se u saopćenju SDP-a Tuzla.

SDP će u državnom parlamentu iz izborne jedinice 515 imati dva mandata, što je više za jedan mandat u odnosu na rezultat iz 2018. godine, saopćeno je iz Kantonalne organizacije SDPBiH Tuzla.

SDP je, također,  ponovio četiri mandata za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine iz izbornih jedinica 402, 403 i 404, a za Skupštinu Tuzlanskog kantona je osvojio osam mandata, što je jednako broju mandata koje SDP ima u sadašnjem sazivu Skupštine.

Broj osvojenih mandata u Skupštini Tuzlanskog kantona omogućava SDP-u da sa bliskim strankama može imati skupštinsku većinu i tako formirati Vladu Tuzlanskog kantona, koju će predvoditi SDPBiH.

Kantonalna organizacija SDP BiH Tuzla se zahvaljuje svim članovima i simpatizerima SDP-a ali i svim ostalim građanima, koji su svoj glas dali SDP-u i kandidatima SDP-a na proteklim izborima, uz obećanje da će ukazano povjerenje građana opravdati na najbolji mogući način realizirajući izborni program SDP-a.

Odluku s kim će SDPBiH u Tuzlanskom kantonu koalirati stranka će direktno dogovarati sa članstvom i članovima organa i organizacija u svim gradskim/općinskim organizacijama SDP-a, u interesu građana Tuzlanskog kantona, uz statutarnu obavezu koordinacije sa Glavnim odborom SDPBiH, saopćeno je.

Najnovije

spot_img