JKP “Sapna” apeluje na građane da umjereno koriste pitku vodu

Preporučujemo

Javno komunalno preduzeće “Sapna” pozvalo je danas mještane Mjesnih zajednica Kraljevići, Međeđa, Nezuk, Zaseok, Donji Zaseok, Kobilići i Sapna, da umjereno koriste vodu, tj. da se voda koristi samo za piće i ličnu higijenu.

Naime, zbog nepovoljnih hidrometeoroloških uslova, odnosno izrazito visokih temperatura, kao i povećanog broja korisnika, došlo je do enormno uvećane potrošnje vode koja premašuje dotok u vodozahvatima PB-1, Vrelo i Ploče.

Zabranjuje se korištenje pitke vode iz ova dva općinska vodovoda za zalijevanje vrtova, okućnica i njiva, punjenje bazena, pranja ljetnih bašta u kafićima, te ostalu prekomjernu upotrebu.

“Najavljujemo stalne kontrole u provođenju ovih mjera, te će prema korisnicima koji se ne budu pridržavali mjera štednje, biti pokrenut prekršajni postupak, a istovremeno će biti i isključeni sa općinskog vodovodnog sistema, a sve u skladu sa članom 37.Odluke o vodosnabdijevanju Općine Sapna („Sl. Glasnik Općine Sapna“) br. 05/2009). Molimo građane za maksimalnu štednju vode, kako bismo izbjegli daljnja ograničenja u isporuci vode. Istovremeno obavještavamo korisnike vodovoda Sapna da će prema potrebi biti u funkciji dodatni dotok vode sa vodovoda Vitinica”, saopćeno je iz JKP “Sapna”.

Najnovije

spot_img