Jednogodišnjak iz Zvornika bije bitku s tumorom: Aleksandar primio drugu hemoterapiju i izašao iz bolnice

Preporučujemo

Maleni Aleksandar Gajić iz Zvornika završio je s drugom turom hemoterapije u njemačkoj klinici “Švabing” te će naredne dvije sedmice provesti izvan bolnice. Njegov otac Željko kaže da se mališan za sada osjeća dobro.

– Nije imao negativnih reakcija na terapiju, nije povraćao. Dobio je potrebne lijekove, a treća tura terapija je za dvije sedmice. Sastanak s ljekarima zakazan je za naredni četvrtak – rekao je Željko.

Maleni Aleksandar izmješten je u Minhen nakon što se tumor na mozgu ponovo javio, iako je prije toga bio operiran u Beogradu. Novi tumor sada nije moguće operirati pa je dječak upućen na hemoterapije.

S njim su u Minhenu majka i otac, s kojima mališan provodi vrijeme između terapija.

Aleksandrovo liječenje koštat će skoro 390.000 eura, što je bio prvi predračun koji je izdat roditeljima, a do sada je klinici uplaćeno više od 50.000 eura.

Putem društvenih mreža pokrenute su brojne aktivnosti kako bi se sakupio novac za liječenje malenog Aleksandra. Aktivirali su se građani koji na svaki mogući način pokušavaju osigurati sredstva.

Kako pomoći

Za pomoć Aleksandru otvoreni su humanitarni brojevi: “M:tel” – 1415, “HT Eronet” – 092/880-824 i “BH Telecom” – 090/291-046. Cijena poziva je od 1 do 2 KM. Otvoren je i račun u “NLB banci” na ime Željko Gajić, adresa Glumina bb, Zvornik, a IBAN je: BA395620038143424761, SWIFT BIC: RAZBBA22.

(RTV Glas Drine/Dnevni Avaz)

Najnovije

spot_img