Javni poziv za dodjelu pomoći povratnicima, sredstva za zapošljavanje i samozapošljavanje u poljoprivredi

Preporučujemo

Federalno ministarstvo raseljnih osoba i povratka objavilo je Javni poziv za podnošenje prijava za program pomoći održivog povratka „Podrška zapošljavanju/samozapošljavanju povratnika u poljoprivredi u periodu 2018. i 2019.godine“.

Predmet javnog poziva su prijave fizičkih lica – povratnika radi pružanja pomoći u zapošljavanju/samozapošljavanju u poljoprivredi na prostoru Bosne i Hercegovine i za sljedeće namjene/programe:

1) Dodjela poljoprivrednih mašina, mehanizacije i priključaka;
2) Dodjela plastenika (metalni i plastični različitih dimenzija);
3) Dodjela opreme za proizvodnju u poljoprivredi (oprema za pčelarstvo, mljekarstvo, tov pilića/brojlera, tov koka nosilja, sistem za navodnjavanje i dr.);
4) Obnova i izgradnja stajskih i gospodarskih objekata;
5) Dodjela sadnica drvenastog i jagodičastog voća (zasad na minimalno 2 dunuma);
6) Dodjela finansijskih sredstava za realiazciju samostalnog projekta u iznosu do 5.000,00 KM, za namjene: nabavka sitne i krupne stoke, nabavka mašina, opreme i repromaterijala za održivost poljoprivrednog gazdinstva, nabavka pčelinjih društava i druge namjene u poljoprivredi koje nisu obuhvaćene programima 1) – 5) ovog javnog poziva;

Fizička lica – povratnici mogu aplicirati samo za jedan od navedenih programa. Pravo učešća odnosno prijavu na Javni poziv mogu podnijeti povratnici (fizička lica) na prostoru Bosne i Hercegovine koja izraze spremnost za lično učešće u sufinansiranju projekta.

Detalje Javnog poziva preuzmite na linku ispod:

J A V N I P O Z I V
za podnošenje prijava za program pomoći održivog povratka „Podrška
zapošljavanju/samozapošljavanju povratnika u poljoprivredi u periodu 2018. i 2019.godine“

Najnovije

spot_img