Izgradnja bolje budućnosti u Teočaku i Ugljeviku kroz podjelu pomoći najugroženijim kategorijama

Preporučujemo

U skladu sa novonastalim okolnostima članice i članovi teočanske koalicije za borbu protiv mržnje “Društvo bez predrasuda“ pretvorili su strah i zabirnutost u kreativnu energiju koja im je definitivno pomogla da se osjećaju sigurnije.

Solidarnosti među članicama i članovima Koalicije nikada nije nedostajalo što pokazuju i indvidualni zadaci koje odrađuju na terenu.

Budući da su bili prinuđeni redovne projektne aktivnosti obustaviti ili prilagoditi novonastaloj situaciji, a željeli su nastaviti sa društveno korisnim radom, kontaktirani su od strane donatora USAID-a , CRS-a u okviru projekta PRO Budućnost.

Zahvaljujući pomoći naših partnerskih organizacija nastavili smo pružati podršku stanovnicima općina Teočak i Ugljevik koji su u stanju potrebe.

U protekloj sedmici izvršena je distribucija 65 prehrambeno-higijenskih paketa.

”Tokom distribucije paketa pomoći nastojali smo posjetiti djecu koja pohađaju osnovnu školu čiji roditelji su tokom pandemije ostali bez posla, zatim samohrane majke, socijalno ugrožene porodice i osobe treće životne dobi. Povrh svega, osnovna vrijednost ovakvih i sličnih aktivnosti ,jeste da probudimo ljudsku svijest, da okrenemo narod ka pozitivnoj strain života, i da pokažemo da se  sreća I zadovoljstvo u čovjeku najbolje budi kroz društveno  koristan rad “, kazao je  Dževad Mehić, direktor OŠ “Teočak”.

“Život se nastavlja i poslije korone .Nečije malo nekom može značiti puno. Vjerujte, sreća na licima naših učenika , kolega penzionera  u trenutku kada smo ih posjetili , ne može se nisačim mjeriti. Učenici i nastavnici OŠ “Aleksa Šantić” iz Ugljevika redovno učestvuju u aktivnostima koje se realizuju zahvaljujući projektu PRO-Budućnost. Posebno smo počašćeni što u novonastaloj situaciji nastavljamo našu saradnju kroz ovu plemenitu misiju ”, kazao je  Sreten Lukić , direktor OŠ “Aleksa Šantić”, Ugljevik

Posebnu pažnju prilikom podjele pomoći obratili smo na pripadnike nacionalnih manjina, posebno ugroženih kategorija.Solidarnosti i saradnja ,posebno u teškim vremenima , među pripadnicima različitih etničkih grupa ukazuju na empatiju i zajedništvo, te vrijednosti koje zajedno njegujemo kroz projekat PRO-Budućnost.

Najnovije

spot_img