Iz kuće Ljube Simikića kod Lopara lopovi ukrali 160.000 KM

Preporučujemo

Policiji u Loparama prijavljeno je da je lopov, ili više njih, upao u kuću Ljube Simikića u mjestu Gornji Mačkovac, te ukrao blizu 160.000 maraka.

Lokalnoj policijskoj stanici, kako saznajemo, obratio se upravo Simikić, te policajcima ispričao da mu je, osim novca, ukraden i zlatni nakit, čiju vrijednost nije precizirao.

-Prema njegovoj prijavi, provaljeno mu je u objekte, iz kojih je ukraden novac u različitim valutama. Najviše su u pitanju švicarski franci, ali ima i eura, te maraka. Osim toga, kako je naveo, odnesen mu je i nakit iz kuće. U prijavi je naveo da je krađa izvedena u proteklih mjesec dana – pojašnjava izvor “Nezavisnih”.

U izjavi za “Nezavisne” Simikić kaže da su na meti lopova bile njegove dvije kuće dok je bio u Švicarskoj gdje inače provodi najviše vremena.

-U subotu sam stigao i u ponedjeljak sam htio kositi oko kuće. Kada sam ušao unutra, bilo je sve ispreturano. Upali su u dvije kuće i u radionicu. Zavirili su u sve ormare, dirali stvari po stalažama, po kuhinji. Na tavanu nema nijedne stvari koju nisu pomjerili – ispričao nam je Simikić.

Po njegovim riječima, jedna od njegovih opljačkanih kuća je na klizištu.

-Tako da sam počeo praviti kuću na drugom mjestu. Ali kada god dođem, obiđem i imanje koje je na klizištu. Put do tog imanja je nepristupačan i mislio sam da mi je tu novac najsigurniji – naveo je Simikić.

Kako saznajemo, ovaj slučaj okvalifikovan je kao teška krađa, a policija je pokrenula istragu.

S obzirom na to da predstoji ljetni period i sezona godišnjih odmora, iz policije apeliraju na građane da zaštite svoje kuće i stanove kako ne bi bili na meti kradljivaca.

-Zlatni nakit i druge vrijedne stvari ne ostavljati u kući ili stanu, već u banci, ili dati nekom od rodbine na čuvanje. Nikad ne ostavljajte otvorene prozore ili balkonska vrata jer kriminalci vješto koriste takve prilike, neopaženo ulaze u vaš stan i odnose novac i vrijedne predmete – kazali su iz policije.

(RTV Glas Drine/Dnevni Avaz)

Najnovije

spot_img