Iz FK Sapna tvrde: U subotnjoj utakmici u Miričini za domaćina je igrao fudbaler registrovan za drugi klubu (FOTO)

Preporučujemo

Fudbaleri Sapne poraženi su u subotu u okviru utakmice IV kola III kantonalne lige-grupa Istok u gostima od ekipe ŠF “Miri” iz Miričine rezultatom 3:2.

Nakon meča saopćenjem za javnost se oglasila Uprava FK “Sapna” koja tvrdi da je za domaćina igrao igrač koji je registrovak za drugi tim (DSK iz Devetaka), a u saopštenju za javnost je upozoreno na još nekoliko drugih propusta prije, za vrijeme i poslije utakmice.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Nakon odigrane utakmice, koju je naša ekipa sasvim nezasluženo izgubila rezultatom 3:2, na našu facebook stranicu kao i na privatni telefon dobijemo informacije da je za domaću ekipu nastupao igrač koji je registrovan za drugi tim (FK DSK Devetak pod imenom Emir Husejnović), a isti je nastupao za domaću ekipu pod “lažnim” imenom Nedim Memić, što se jasno vidi u zapisniku sa utakmice.

Pomenuti igrač je izašao u drugom poluvremenu pri vodstvu domaće ekipe. Veoma lošu organizaciju utakmice upotpunilo je i to da na utakmici nije bilo tri sudije,već samo glavni sudija i jedan pomoćni. Također delegat utakmice na početku nije uradio provjeru igrača, niti je imao obrazac za izvještaj sa utakmice, te mu je isti jedan primjerak dao sekretar našeg kluba.

Kada je u pitanju pomenuti izvještaj, po jedan primjerak zadržavaju domaćini, jedan gost sa potpisom službenih lica. Isti taj zapisnik niti smo dobili na kraju utakmice niti smo potpisali.U ponedjeljak smo dobili zapisnik sa potpisom našeg predstavnika koji isti uopšte nismo mi potpisali.

Mi smo kao klub već podnijeli žalbu NS TK-a kako se ovakvi i slični događaji više ne bi dešavali jer ne vidimo smisao ovakvih dešavanja na sportskim terenima “, saopšteno je iz FK Sapna.

Iz FK Sapna su objavili i fotografije kojima dokazuju sve navedene neregularnosti.

Najnovije

spot_img