Ismet Memić ponovo izabran za predsjednika LD “Mustafa Husić – Čektalo” (FOTO)

Preporučujemo

Skupština Lovačkog društva „Mustafa Husić Čekatalo-Sapna“ danas je jednoglasno potvrdila mandate novoizabranom rukovodstvu.

Za predsjednika ponovo je izabran Ismet Memić.

Njegov zamjenik u narednom periodu bit će Hazim Smajlović. Za lovovođu je izabran Osmo Hasanović, a njegov zamjenik će biti Besim Sejdinović.

“U narednom periodu naš zadatak je da se radi na unapređenju lovišta i lovne kinologije. Imajući u vidu da pred nama, u narednom periodu, idu mjere i aktivnosti obavezne zdravstvene kontrole divljači, vršit ćemo edukaciju grupovođa i drugih lica po ovom pitanju. Također, radit ćemo na unapređenju svih lovnih objekata, a planiran je i završetak radova na uređenju lovačkog doma u Sapni. To znači da ćemo u potpunosti završiti dva sprata, na kojim su do sada urađeni grubi građevinski radovi”, kazao nam je Memić, nakon što mu je Skupština LD potvrdila novi mandat.

Skupština LD „Mustafa Husić Čekatalo“ donijela je i odluku o obezbjeđivanju prevoza, hrane i majica za manifestaciju “Dani SLD TK-a”, a donešena je i odlula o uređenju kancelarije LD u Sapni.

Najnovije

spot_img