Hamidović Amela iz Sapne predstavljena kao jedna od najuspješnijih mladih ljudi sa Majevice !

Preporučujemo

Ne dešava se ovo prvi put, da se ispred Sapne nalazi lik i djelo ove ambiciozne djevojke.

Spominjali smo je kroz razna takmičenja, edukacije, rada sa mladima, ali i sve što ima veze sa humanosti. Ovom prilikom samo potvrđujemo dosadašnji rad i trud mlade osobe koja planira ostati ovdje i raditi za dobro svih građana.

Amela Hamidović-rođena 04.03.2003 godine u Tuzli, osnovno i srednje obrazovanje je završila u Sapni, još u srednjoj školi je počela da se bavi omladinskim i liderskim poslom, danas je na poziciji predsjednice udruženja KORAK Sapna.

Njen rad je prepoznatljiv još od prije, iza kojeg stoje razne diplome, certifikati i kako ona kaže stoji mnogo truda. Trenutno je završila projekat u trajanju od 10 mjeseci na koji je posebno ponosna jer on obuhvata umrežavanje i rad sa još 4 lokalne zajednice u našoj blizini.

„Priznanja,diploma,certifikata imam mnogo ali ako moram izabrati najdraže onda bi to bilo priznanje „Heroj generacije“ od Grada Tuzla – kazala je Amela.

Također, Amela ima pisani text pod nazivom „Domovina koja traje-moja ponosna „ koji je odnio prvo mjesto na takmičenju, na prostoru Sapne. Danas je taj isti text štampan u knjizi „Baština Sjeverooistočne Bosne „ 2021. godine u Tuzli.

U poslednjem periodu je održala radionice u OŠ Sapna i područnoj školi u Vitinici, gdje je tema bila „Cyber nasilje“. Djeca vole način rada ove djevojke, to kažu i njeni članovi.

„Predsjednica udruženja mladih “Korak” je izuzetno pametna i druželjubiva osoba, poznata po svojoj izvanrednoj komunikacijskoj vještini. Voli da pomaže drugima i uvijek je spremna da podijeli svoje znanje i iskustvo. Zahvaljujući njoj, naučio sam mnogo korisnih stvari koje su mi pomogle u životu“ – Miralem Hajdarević član udruženja.

„Amela je osoba koja se ističe svojom ljubaznošću i sposobnošću da se stavi u tuđe cipele. Uvijek je spremna pružiti podršku i razumijevanje drugima“ izjavio je Sabit Suljkanović također Amelin pomoćnik u aktivnostima.

Sa obzirom da je studentica forenzike, sebe jednog dana vidi kao uspješnu krim inspektoricu, ali poziv na dobre stvari, rad sa mladima, učenju i pomaganju nikada ne odbija.

„Mislim da nikada neću prestati raditi ove aktivnosti jer zagrljaje djece i ponosne poglede koje dobijam svakodnevno u svojoj zajednici, govore mi da radim ono najbolje“.

Najnovije

spot_img