Fudbaleri Sapne savladali Spreču: Meč protiv Mladosti u Gornjoj Tuzli odučit će šampiona prvenstva

Preporučujemo

U okviru 7. kola III kantonalne lige u subotu je FK „Sapna „slavila 4. prvenstvenu pobjedu, a savladana je ekipa FK „Spreča“ rezultatom 2:0.

Uz idealne uslove za igru i pored pobjede naš tim ipak nije pružio partiju kojom bi zadovoljio pedesetak prisutnih navijača.

Od početka utakmice Sapna je kontrolisala igru te imala posjed lopte ali nije bilo onog uobičajnog, furioznog početka utakmice, kokvog smo do sada navikli viđati.

Nakon nekoliko poluprilika pred golom gostiju tek u 23. minuti mrežu gostiju načinje Alić Jusuf rezantnim, neodbranjivim šutem sa oko desetak metara.

U nastavku naš tim i dalje napada ali rezultat se ne mjenja. Odličan šut Mujkić Senida sa oko 20-tak metara završava na stativi a i Bećirović Mirza propustio je odličnu šansu da udupla prednost.

Do kraja poluvremena i gosti su imali jednu izglednu priliku, šut iz slobodnog udarca sa oko 20-tak metara iskosa krajnjim naporom brani golman Poljaković a lopta u svom putu prije nego je otklonjena opasnost pogađa i stativu. 

U drugom poluvremenu ista priča kao i u prvom dijelu, naš tim napada ali ne uspjeva povećati prednost.

Nekoliko poluprilika i tek u 81. minutu rezultatsku neizvjesnost rješava Bećirović Mirza pogotkom za 2:0.

Prethodno je sve uradio Husić Emrah kada se odličnim driblingom riješio dvojice gostujućih igrača, a njegov šut sa oko desetak metara iskosa brani gostujući golman ali na odbijenu loptu natrčava Bećirović i lagano pogađa za mrežu.

Do kraja utakmice nije bilo izglednijih prilika za promjenu rezultata.

U ostalim utakmicama 7. kola Proleter iz Slavinovića savladao je Radnik iz Lipnice rezultatom 4:0 dok su Bijeljevac i Mladost iz Gornje Tuzle remizirali 1:1.

U slijedećem kolu koje se igra tokom vikenda naš tim je gost trenutno vodećoj ekipi Mladosti iz Gornje Tuzle a ishod utakmice će najvjerovatnije odlučiti putnika u veći rang takmičenja.

Najnovije

spot_img