Fudbaleri Sapne porazom se oprostili od domaćih navijača

Preporučujemo

Tokom vikenda odigrano je predposljednje prvenstveno kolo III kantonalne lige u kojem je FK Sapna bio domaćin FK Bjeljevac, a Sapna je zabilježila ubjedljiv poraz od 1:4.

Ako izuzmemo prošlogodišnji poraz „za zelenim stolom“, tj. službenim rezultatom, bezidejna i indisponirana sapanjska ekipi doživjela je prvi prvenstveni poraz na domaćem terenu u posljednih 5 godina.

Sama utakmica nije trebala imati neki rezultatski značaj jer prvoplasirana ekipa Mladosti iz Gornje Tuzle dva kola prije kraja ima 4 boda prednosti a u zadnja dva kola se sastaje sa dvije posljednjeplasirane ekipe, međutim subotnji rezultati zvaničnu potvrdu prvaka lige ostavili su neizvjesnom do samog kraja prvenstva.

Utakmica je počela veoma loše po sapanjske fudbalere što je bila možda i najava lošeg rezultata.

Već u 1. minuti susreta, u svom prvom napadu gosti dolaze do pogotka i prednosti od 0:1.

Pokušali su sapanjski fudbaleri što prije anulirati gostujuću prednost. Ređali su se napadi ali realizacija je i ovaj put izostala.

U 20. minuti susreta Jusuf Alić pravi svoj karakterističan solo prodor po lijevoj strani, prelazi i golmana i u momentu kada je trebalo da poentira biva srušen ispred praznog gola a glavni sudija bez razmišljanja pokazuje na jedanesterac. Međutim, Sedin Nuhanović šut sa bjele tačke ne uspjeva realizirati.

Samo minutu kasnije Senid Mujkić ima odličnu priliku ali i njegov šut ne završava u mreži gostiju.

Tek u 39. minuti Mirza Bećirović uspjeva matirati gostujućeg golamana za izjednačenje od 1:1.

Činilo se tada da će sapnjaci uspjeti napraviti preokret i ponovno slaviti na domaćem terenu ali hladan tuš dolazi u 45. minuti kada gosti nakon kontre i greške domaćeg golmana ponovno dolaze do prednosti 1:2.

U drugom poluvremenu sapanjski fudbaleri su bili potpuno bezidejni, beskonačne i spore kombinacije na sredini terena i dubinska ubacivanja pred protivnički gol koja nisu davala nikakvog rezultata otvorila su mogućnost veoma dobro postavljenoj gostujućoj ekipi da preuzimanjem lopte u posjed istrče brzu kontru i povećaju prednost.

To se desilo u 60. minuti kada je bilo 1:3 a u 76. minuti već 1:4. Domaći igrači u drugom poluvremenu nisu napravili ništa vrijedno pomena tako da su ovaj put zasluženo poraženi iako su eventualnom pobjedom mogli do kraja prvenstva biti u borbi za plasman u veći rang takmičenja.

U slijedećem i zadnjem ovosezonskom prvenstvenom kolu, FK Sapna gostuje u Lipnici kod ekipe FK Radnik 018.

Najnovije

spot_img