FK Sapna deklasirala Radnik iz Lipnice

Preporučujemo

U okviru 3. kola III kantonalne lige, FK Sapna je slavio visoku i zasluženu pobjedu nad ekipem Radnika iz Lipnice rezultatom 5:0.

Igrači iz Lipnice ušli su u utakmicu veoma motivisani pa je prvi dio prvog pluvremena protekao u blagoj terenskoj inicijativi gostiju, mada u tom periodu igre ni jedna ekipa nije stvorila neku ozbiljniju priliku za postizanje pogotka. Prvu pravu priliku na utakmici koristi domaći napadač i povratnik u ekipu nakon dužeg odsustva sa terena zbog povrede Mirsad Ahmetović, kada u 24. minuti susreta pogađa za 1:0. Do kraja poluvremena FK Sapna ima potpunu inicijativu a strijelac prvog gola u narednih 15-tak minuta nije realizovao još četiri veoma izgledne prilike.

Pred kraj prvog poluvremena Adnan Omerović nakon odlične akcije domaćih igrača, veoma efektno plasira loptu pored nemoćnog gostujućeg golmana za 2:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Na samom početku drugog poluvremena, u 48. minuti Hasan Salihović pogađa za 3:0, a nakon tog pogotka domaći igrači pametnom igrom čuvaju stečenu prednost dok gostima iz Lipnice prepuštaju blagu inicijativu, te se orijentišu na kontra napade.

Tokom čitave utakmice odbrana FK Sapna na čelu sa kapitenom Vahidinom Osmanovićem, djelovala je izuzetno sigurno i gostima nije dozvolavala da ozbiljnije ugrozi gol golmana Kahrimanovića.

Nakon uvođenja nekoliko svježih igrača, pred kraj utakmice naš tim iskoristio je nekoliko brzih kontri iz kojih su prvo Hasan Salihović u 81. pa onda i Halid Salihović u 85. minuti, napunili gostujuću mrežu sa još dva pogotka za konačnih 5:0.

Tokom čitavog susreta vodila se prava sportska borba na terenu ali u veoma fer i korektnoj igri, u kojoj nije zabilježen niti jedan namjeran oštar start.

Sudijska trojka obavila je svoj zadatak na zavidnom nivou, a gosti iz Lipnice osim previsokog poraza, mogu biti veoma zadovoljni organizacijom utakmice i gostoprimstvom njihovog tima u Sapni.

Bila je ovo jedna od boljih partija koje je naš klub pružio od kako je ponovno aktivirao svoj rad.

U sljedećem 4. kolu FK Sapna gostuje u Memićima kod istoimene ekipe a utakmica se igra u subotu 06. oktobra.

Najnovije

spot_img