Dudaković, Nadarević i Dedić se branili šutnjom

Preporučujemo

Završeno je ispitivanje Atifa Dudakovića, komandanta 5. korpusa Armije RBiH i Ibrahima Nadarevića, ratnog oficira Armije RBiH i Ekrema Dedića koji su se branili šutnjom.

Kako javlja reporterka N1, nisu se izjasnili na osnove sumnje koja im se stavlja na teret i branili su se šutnjom. Odbrana je zatražila dodatni rok za pripremu. Advokat odbrane Asim Crnalić zatražio je 30 dana za Dudakovićev predmet, a 15 za Nadarevićev kako bi se izjasnio o dokazima Tužilaštva.

Kako je kazao, opseg djela koja se Dudakoviću stavljaju na teret je ogroman. Crnalić je kazao da je Dudaković bolestan ne govoreći o detaljima. Odbrana očekuje da će Tužilaštvo sutra zatražiti pritvor za osumnjičene.

Advokat Fahrija Karkin, pravni zastupnik Ekrema Dedića, je također zatražio dodatno vrijeme kako bi proučio spis.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u operativnoj akciji na području Unsko-sanskog kantona i Kantona Sarajevo izvršili su pretrese na 16 lokacija na području Sarajeva, Bihaća, Sanskog Mosta, Ključa,Velike Kladuše i Cazina, a uhapšeno je ukupno 13 osoba zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “zločin protiv čovječnosti” i “zločin protiv civilnog stanovništa”.

(RTV Glas Drine/N1)

Najnovije

spot_img