Dr. Elmir Jahić oporavio se od koronavirusa

Preporučujemo

Uvaženi bh. kardiolog koji je bio pozitivan na koronavirus, dr. Elmir Jahić, napustio je izolatorij Klinike za infektivne bolesti UKC-a Tuzla, na kojem je bio na liječenju i nalazi se u kućnoj izolaciji.

Tokom njegovog liječenja u javnosti je bilo puno špekulacija, između ostalog, i da je životno ugrožen. Međutim, nakon 14 dana, Dr. Jahić je izašao iz bolnice i sada je u kućnoj izolaciji. 

– Testiranje i retestiranje pokazali su da sam negativan na koronavirus. Osjećam se dobro, ali, kako to propisi nalažu, provest ću još 14 dana u izolaciji u svojoj kući. Skoro sve moje kolege s Medicinskog instituta “Bayer” koje su bile pozitivne na koronavirus, od kojih većina nije imala nikakve vidljive simptome, nakon ponovnog testiranja i retestiranja također su negativne i nalaze se u obaveznoj 14-dnevnoj izolaciji – kazao je ekskluzivno za “Avaz” dr. Jahić.

Inače, interesiranje za zdravlje ovog čuvenog kardiologa koji je liječio mnoge građane je veliko, a posebno od njegovih bivših pacijenata, ali i mnogih kolega ljekara širom BiH i regiona.

(RTV GD/Avaz)

Najnovije

spot_img