Doktorica u Doboju “pomiješala vakcine”: Umjesto protiv korone vakcinisala protiv gripe

Preporučujemo

Građani u Doboju krajem jula umjesto vakcinom protiv koronavirusa vakcinisani su protiv sezonskog gripa vakcinom Vaxigrip, a o svemu su se oglasili i iz Doma zdravlja Doboj, kao i iz Policijske uprave koja poduzima sve zakonske aktivnosti.

Iz Doma zdravlja Doboj su kazali da je 31. jula radnica M. P. umjesto vakcine protiv koronavirusa proizvođača Sinopharm za osam sugrađana aplicirala vakcinu protiv sezonskog virusa te da su po saznanju o neželjenom događaju zaustavili proces vakcinacije.

“Radnica M. P. je udaljena s radnog mjesta i procesa rada, a vakcinaciju su nastavili drugi radnici ustanove. U ponedjeljak 2. augusta u 7 sati ujutro urgentnim dopisom o neželjenom događaju obaviješten je Institut za javno zdravstvo RS, Policijska uprava Doboj i Republička uprava za inspekcijske poslove, sektor zdravstvene inspekcije sa zahtjevom za hitno poduzimanje mjera za rješavanje ovog neželjenog događaja”, kazali su iz Doma zdravlja Doboj.

Dalje navode da su doktori medicine zaposleni u Službi porodične medicine obavijestili sugrađane koji su primili vakcinu protiv sezonskog gripa, prilikom čega su upoznati sa dejstvom vakcine protiv sezonskog gripa te da ne postoji opasnost po njihove živote i zdravlje niti neke eventualne posljedice.

“O odgovornosti radnice u procesu vakcinacije, po okončanju istražnih radnji, izjasnit će se nadležne institucije, te do okončanja ovog postupka neće biti dodatnih saopštenja za javnost u cilju omogućavanja nesmetanog provođenja istražnih radnji”, zaključili su u Domu zdravlja Doboj.

Iz Policijske uprave Doboj su kazali da su u toku istražne radnje s ciljem provjeravanja navoda iz prijave te da su dojavu zaprimili 2. augusta o čemu je informisano i Okružno javno tužilaštvo u Doboju.

(RTV GLAS DRINE/KLIX)

Najnovije

spot_img