Dječak Adin od novca iz kasice kupio nišane za mamu koja je preminula kada je imao 20 dana

Preporučujemo

Adin Omerović iz mjesta Cvrče, na području Gornjeg Vakufa, bez majke je ostao kada je imao samo dvadeset dana, a novac koji je dugo sakupljao u maloj kasici dao je za mamine nišane.

Majka Zenaida umrla je nakon porođaja, a imala je samo 21 godinu, te je Adin ostao sa ocem Ramom, nanom i dedom. Babo mu se oženio nakon godinu i po od suprugine smrti, te Adin ima i brata Ajdina i pomajku.

Učenik je šestog razreda, sa drugarima se bezbrižno igra na seoskom puteljku, a rado priča o svojoj majci iako je nije ni upamtio.

Adin i danas čuva njenu tašnu u kojoj drži sve uspomene, majčine stvari, ličnu kartu i nešto nakita.

Kada je došlo vrijeme da se njegovoj majci postave nišani, ukućani nisu imali dovoljno novca, ali je Adin kazao kako želi da on plati nišane na maminom mezaru.

Prikupio je kaže 250 maraka u kasici, te su nišani postavljeni. Prikupljao je novac koji su mu davali za užinu, za čokoladu i niti jednog trenutka nije razmišljao da taj novac da za nešto drugo.

Adinov otac ne radi, brine o svom nepokretnom ocu, bore se radeći “na zemlji” ali zadovoljni sa onim što imaju i ponosni na svog Adina.

Adin opet ostavlja novac u kasicu ali ovaj put kako bi kupio bolji mobitel kako bi mogao pratiti online nastavu jer mu je sadašnji razbijen.

Najnovije

spot_img