Deset porodica u Kalesiji dobilo ključeve od novoizgrađenih stanova

Preporučujemo

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić jučer je dodijelio deset ključeva porodicama koje su ostvarile pravo na dodijelu neprofitnih stanova za socijalno stanovanje koji je su izgrađeni sredstvima od Razvojne banke, Vijeća Europe, donatora/kreditora i domaćih institucija.

Donatorska sredstva za ovaj objekat su bila oko 1,2 miliona KM a Općina Kalesija je obezbijedila zemljište i sve potrebne dokumente, tako da je vrijednost objekta oko dva miliona KM.

– Meni kao prvom čovjeku općine je zaista žao što su ovi ljudi malo duže čekali na useljenje, ali evo sve što je bilo do nas mi smo završili tako da od danas ovi stanovi su i zvanično dati na korištenje porodicama koje su u stanju socijalne potrebe – rekao je načelnik Džafić.

– U ovoj zgradi imamo dvadeset stanova i sada dodjeljujemo deset, dok će komisija u janurau podijeliti ostalih deset stanova onim porodicama koje su u stanju potrebe – dodao je.

Nakon potpisivanja ugovora o dodjeli stanova, načelnik je zajedno sa korisnicima posjetio zgradu kako bi zajedno obišli stanove i sačinili zapisnike o primopredaji.

Najnovije

spot_img