Demobilisani borci: Prevareni smo

Preporučujemo

Predstavnici boraca iz općina koje su potpisale sporazum sa Vladom FBiH, danas su se oglasili saopštenjem za javnost koje prenosimo u cjelosti.

“Mi, demobilisani borci Armije RBiH, potpisnici Sporazuma sa Vladom Federacije BiH, obajveštavamo javnost da i dalje istrajavamo u zahtjevima da se nezaposlenim i nezbrinutim borcima Armije RBiH mora obezbjediti dostojanstven život, onako kako svaka normalna država mora zbrinuti svoje heroje.

Smatramo da je Javni poziv, koji je Ministarstvo za pitanja boraca FBiH, raspisalo kao poziv za jednokratnu pomoć borcima, nije u skladu sa navedenim Sporazumom i mi na isti ne pristajemo na način kako je to definisano u Javnom pozivu.

Borci, gospodo u Vladi, ne traže jednokratnu pomoć, nego traže sistemsko rješavanje svojih prava koja su dogovorena u Sporazumu potpisanom 26.jula prošle godine.

Krajnje je vrijeme da se onima koji su stvarali ovu državu, obezbjedi redovno mjesečno primanje, kako ne bi bili u stanju socijalne potrebe i kako ne bi ovisili o Vašoj sadaki kojom nas pokušavate riješiti.

Gospodo u Vladi, u Parlamentima i raznim drugim institucijama, svima vama bez obzira u kojoj ste stranci, bili u poziciji ili opoziciji, jer svi ste redovno na budžetu, javno postavljamo pitanja:

– Da li Vas je stid kada preuzmete tolike plate, naknade za odvojeni život, “Bijeli hljeb”, paušale, naknade za rad u komisijama i ko zna šta još, a znate da borci gladuju ?

– Da li stvarno mislite da zaslužujete sav luksuz koji imate, dok djeca onih koji su stvarali državu žive u bijedi i gledaju da pobjegnu što prije odavde ?

Odgovore na ova pitanja znate i Vi, a i mi. Odgovore na ova pitanja zna cijela bosanskohercegovačka javnost od koje svakodnevno dobijamo podršku za naše zahtjeve.

Zato Vas još jednom pozivamo da radite svoj posao i da borcima zakonom riješite status, a ne da nam pružate samo verbalnu podršku, a u parlamentu radite samo za sebe i svoje interese.

Budite ljudi i patriote ma u kojoj partiji bili, stoji u saopćenju za javnost koje potpisuje 16 predstavnika boraca i 16 bosanskohercegovačkih gradova.

Najnovije

spot_img